mszp.hu | agrárium
2015. május 28. 09:28

Az agrárium is mostohagyermeke a kormánynak

Bár saját kölykeit segíti a kormány, néha felelőtlenül, néha túlzásban, az agrárium mégis mostohagyereke a kormánynak. – jelentette ki Halmi József, hétfői sajtótájékoztatóján.

A képviselő ismertette az MSZP álláspontját is, miszerint az agrártámogatásokat a foglalkoztatáshoz kellene kötni. Ez 100.000 új munkahelyet is jelenthet és elsősorban a nagybirtokosoknál jelentkezhetne.

Halmi József szólt a kertészeti géppályázatokról is, amit a Miniszterelnöki Hivatal kezelt. Az Irányító Hatóság a kormányrendeletet felülbírálva, olyan gépekre is kiterjesztette a pályázati keretet, aminek az értéke jóval magasabb a kertészeti gépeknél, így a pályázat kerete hamar kimerült, 2 óra múlva le is zárták a kiírást. A Miniszterelnöki Hivatal valamilyen lobbi érdekében változtatott a kiíráson, és felülbírálta a kormányrendeletet. A kertészeti gépbeszerzés keretből Lázár János, - a korrupt kormány korrupt minisztere - egy „lobbi érdek” miatt EU forrásokat osztogatott.

A kormányzati képviselők érdektelenségét prezentálja az a tény is, amit az M49 – es út kapcsán tapasztaltunk. Dr. Legény Zsolt, országgyűlési képviselő kérdést intézett a Nemzeti Fejlesztési Miniszterhez. Az államtitkár válaszában elismerte, hogy veszélyes és fontos lenne,, de arra választ nem adott, hogy meg fog-e épülni és mikor? Átadtunk egy petíciót korábban a térség országgyűlési képviselőjének, aki, azt az ígéretet tette, hogy eljut a miniszter úrhoz kérésünk, - de, hogy eljutott - e, azt máig nem tudtuk meg. Válaszként a megyebeli országgyűlési képviselőnek, annyit mondtak, beszéltek róla…

A kormánynak a barátok, haverok zsebei fontosak! A haszonbérleti szerződések, a földpályázatok, a kertészeti géppályázatok, mind erre utalnak. Az állam semmilyen támogatást nem adott tavaly sem a meggy, sem a dohány, sem az almatermelőknek. Az agrárágazatban is csak a saját barátok, Fideszhez kötődő nagyvállalkozók nyerhetnek, más ebben az ágazatban is le van írva!