mszp.hu | közlemény népszavazás
2016. szeptember 18. 19:57

Az egyetlen betelepítés a fideszes letelepedési kötvény

Az MSZP álláspontja egyértelmű: az október 2-i népszavazásnak álcázott fideszes mozgósításban nem szabad részt venni, ezért mindenkinek azt javasoljuk, hogy október 2-án maradjon otthon! Erről demokratikusan döntöttek az MSZP vezető testületei, s azóta is azt képviseljük, hogy a kvótanépszavazásnak nincs semmi értelme, mivel Brüsszel kimondta: kötelező kvóta nincs és nem is lesz.
Természetesen előfordulhat, hogy 20 ezer párttagunk közül akad néhány, akinek ebben az egyetlen dologban más a meggyőződése, mint a többségnek. A demokratikus MSZP-ben ez nem bűn. Ám azt már hibának tartjuk, ha ez az illető nem veszi észre, hogy eszköznek próbálják felhasználni azon közösség ellen, amelyhez ő is tartozik.

Az MSZP álláspontja az, hogy tiltakozni csak a valóság ellen érdemes. A valóság pedig az, hogy a bevándorlókat nem Brüsszel küldi, hanem a pénzéhes Fidesz csábítja őket a letelepedési kötvényekkel. Csak ez az egyetlen betelepítési program van ma hazánkban, melynek keretében a Fidesz-kormány eddig már 16 ezer külföldit – köztük elítélt bűnözőket – hozott Magyarországra úgy, hogy ennek a 100 milliárdos haszna nem az államkasszába folyt, hanem fideszes off-shore cégek tették zsebre.

Nem kell népszavazás ahhoz, hogy megszűnjön a letelepedési kötvények árusítása. Ha viszont a Fidesz erre nem hajlandó, a magyar emberek is könnyen érvényteleníthetik a Fidesz törekvéseit azzal, hogy otthon maradnak október 2-án.

MSZP