Az ellenzék nem szavazta meg a bizottsági határozatot

Az ellenzék nem szavazta meg a parlament mentelmi bizottságának hétfői határozatát, mely szerint nem rendelnek el vagyonnyilatkozati eljárást Zsiga Marcell ellen.

Kifogásolták, hogy az ülést olyan időpontban tartották, amikor az LMP-frakció megszűnése miatt egy ellenzéki képviselő hiányzik az egyébként paritásos bizottságból. (A bizottsági helyek újraosztásáról hétfő délután dönthet a parlament.)

Az MSZP-s Göndör István elmondta: nem tartják elégségesnek a fideszes képviselő által csatolt bizonyítékokat, kételyeik továbbra is fennállnak. Szintén kitért arra, hogy a bizottságnak nem állt módjában vizsgálni a feleség vagyonbevallását, mivel a kezdeményező csak Zsiga Marcell ellen kért eljárást.

"Számunkra az lenne a megnyugtató, ha látnánk mind a két bankszámlakivonatot, amelyről a szerződésben vállalt kötelezettséget teljesítették" - jelentette ki. Kérdésre hozzáfűzte, az országgyűlési törvény ad lehetőséget a házastársak vagyonnyilatkozatának vizsgálatára.