klubradio.hu | Belföld | Megbeszéljük! Klubrádió
2014. január 29. 17:09

Az embereket a biztos jövőjük erdekli

Mesterházy Attila szerint az embereket nem a Gyurcsányozás, hanem a biztos jövőjük erdekli.

Világosan el kell mondani az embereknek, milyen javaslata van a demokrata ellenzéknek, amikor egy-egy téma napvilágra kerül – mondta Mesterházy Attila az MSZP elnöke a Megbeszéljükben. A kampányban 3-5-7 fontos témakört ki kell emelni – mutatott rá, ami rendszeresen megjelenik. Ilyen például a gyermekéhezés megszüntetése, amiről mindig mindenhol beszélni kell, és ami első számú feladat.

Mesterházy Attila úgy véli, hogy az is jó dolog, hogy az összefogás pártjai nem összefogásként jelennek meg, több párt meg tud így szólalni, ismételni is tudják az üzeneteket, és mindenki a saját pártja nevében kommunikálja.

A Fideszes Gyurcsányozásra válaszul Mesterházy Attila elmondta, Gyurcsány Ferencnek van tapasztalata, hogy egy szituációban mit kell tenni, bejelentése, miszerint ha kormányra kerülnek nem lesz frakcióvezető és kormánytag sem azt mondta, ez nem kérés volt, Gyurcsány Ferenc maga jelentette be. Hozzátette, az emberek gondjairól kell beszélni, mert úgy látja a Fidesz kommunikációban mindenért a baloldal a felelős, de az embereket nem ez érdekli, hanem az, mi lesz az elkövetkező négy évben. Segíti-e a következő kormány a helyzetüket, életüket, lesz-e munkájuk, fizetésük és nyugalomban biztonságban tudnak-e élni.

A gazdasági válságkezelésről elmondta, ez a legfontosabb kérdés. A kormány minden mutatója jó, még adózni is öröm és ömlik a sikerpropaganda. 2010 óta több mint 40 forinttal többet kell fizetni az euróért, a devizaadósoknak pedig ez még nagyobb terhet jelent. Az MNB nem független – mutatott rá, Orbán gazdaságpolitikáját akarja kiszolgálni. A bevételek túl vannak tervezve, ez egy választási költségvetés, ezért trükköznek a költségvetési számokkal, hogy győzelmi jelentéseket tudjanak küldözgetni.

Szűk a médiatér is tette hozzá Mesterházy Attila. Elmagyarázta, hogy nem mennek el a köztelevízióba, így a maguk lehetőségét is korlátozzák, de ez figyelemfelhívás. Kellenek az új csatornák, internet, Facebook, személyes találkozások – tette hozzá. A Fidesz nemcsak megfélemlíti az embereket, hanem fél is tőlük. Nincsenek válaszaik a kérdésekre – jelentette ki az MSZP elnöke.

Tovább a műsorhoz >>>