mszp.hu | Belföld | Emberi Jogok Világnapja
2015. december 10. 16:38

Az Emberi Jogok Világnapjára

Magyarországon ma az ENSZ által 67 évvel ezelőtt elfogadott nyilatkozat szellemével egyre kevésbé, vagy egyáltalán nincsenek összhangban az életünket befolyásoló kormányzati intézkedések.

Személyre szabott törvényekkel, magánérdekek alapján hozott paragrafusokkal, kijátszott rendelkezésekkel és a szegénységi statisztikák hamisításával magyarok millióit fosztják meg azoktól a jogoktól, amelyek demokráciában minden állampolgárt megilletnek. A szegények mindennap tetten érhető kiszolgáltatottsága mellett a központi félelem- és gyűlöletkeltés igazgat, bőrszín, vallási felekezet, társadalmi és vagyoni helyzet alapján állítják szembe egymással a magyar embereket, akik egyre szűkebb területen élhetnek alapjogaikkal.

Az MSZP nem csak ma, hanem mindennap arra szólítja fel a kormányt, hogy vegye elő és tanulmányozza a minden emberi lényre vonatkozó ENSZ-dekrétumot, és az abban foglaltak alapján tevékenykedve építse a jövőt! A mai magyar féldiktatúra helyett olyan Magyarországot és olyan demokráciát akarunk, ahol a jog asztalánál az egyszerű állampolgárok nem pótszéken kapnak helyet, ahol nem az egyenlők között egyenlőbbek világában kell tengetni életüket.

Teleki László,
országgyűlési képviselő