Belföld | Vitézy Dávid BKK tarlós istván káosz Budapest
2013. szeptember 05. 15:22

Az ész után megállt a forgalom is

A szeptemberi iskolakezdés nemcsak a pedagógusokat és a diákokat állította szinte megoldhatatlan helyzet elé, de a fővárosban autóval közlekedőket is.

Szeptember elseje óta szinte lehetetlen Budapesten közlekedni. A káosz kialakulásáért a Tarlós-Vitézy páros hozzá nem értése a felelős, illetve az, hogy gondolkodás nélkül szolgálják ki a politikai megrendelők akaratát. A választási év tavaszán a kormányzat képviselői minél több szalagátvágáson akarnak mosolyogni, ezért indultak most rohamléptekben, ám szervezetlenül olyan munkálatok a fővárosban, amelyeket ütemezetten kellett volna elvégezni, elsősorban nyáron.

A Budapesti Közlekedési Központot annak idején állítólag éppen azért hozták létre, hogy elkerülhetőek legyenek az ilyen és ehhez hasonló problémák. Mostanra beigazolódott, hogy a cég gyakran nem megoldja, hanem előállítja a gondokat. Elég csak az átgondolatlanul átállított nagykörúti jelzőlámpákra utalni, illetve arra, hogy jelenleg egyszerre korlátozzák az Erzsébet híd lehajtójának és a Petőfi híd forgalmát. Előbbit például a Ferenciek tere átépítése előtt kellet volna elvégezni.

Felvetődik Tarlós István felelőssége is, aki – túl azon, hogy képtelen megfelelő munkavégzésre bírni a BKK-t – maga is okozója a káosznak, hiszen például a főváros az elmúlt három évben egyetlen P+R parkolót sem építtetett, így azok sem tudják letenni autóikat, akik szívesen használnák a közösségi közlekedést.

Horváth Csaba
fővárosi frakcióvezető