mszp.hu | Európai Néppárt Orbán Viktor
2017. április 05. 15:38

Az Európai Néppárt szégyene, ha továbbra is megtűrik Orbánt

Kezdeményezésünkre egy erős és egyértelmű üzenetet küldött az európai közösség Orbán Viktornak a mai napon. Az Európai Parlament képviselőcsoportjainak rendhagyó strasbourgi kiállása világossá tette, hogy az illiberális magyar kormány immár visszafordíthatatlanul letért a demokrácia útjáról.

Az elmúlt években a Fidesz számtalan alkalommal lépte már át az alkotmányosság és a tisztesség határát, a Közép-Európai Egyetem putyinista ellehetetlenítésével és a civilszervezetek ellen tervezett újabb támadással azonban most egyértelműen kiírta magát az európai közösségből. Ez a gyáva és gusztustalan akciósorozat újabb sötét fejezetet jelent Orbán Viktor politikai életútjában és sajnos Magyarország történetében is.

Az Európai Parlament legnagyobb képviselőcsoportja, amely nemrég kötött Európa-párti koalíciót a liberálisokkal, nem tűrheti tovább a Fidesz erőszakos ámokfutását. Az Európai Néppárt szégyene, ha továbbra is megtűrik Orbánt és a Fideszt a soraik között. Az pedig nekünk, magyaroknak a felelőssége, hogy meddig tűrjük még a Fidesz elnökének nemzetrontó ténykedését.

Ujhelyi István
európai parlamenti képviselő, az MSZP alelnöke

Kell az euró!

2017-08-15 15:16