mszp.hu | Belföld | MNB közlemény
2015. február 26. 12:29

Az MNB és a kormány ne urizáljon, inkább segítsenek a bajba jutott betéteseken!

Minden idők legnagyobb magyar brókerbotránya közepette a Magyar Nemzeti Bank ne urizáljon! A helyzetért felelős Fidesz-KDNP kormány ne üljön ölbe tett kézzel! Felszólítjuk Matolcsy Györgyöt, az MNB elnökét, hogy a jegybank ne újabb ingatlanvásárlásokkal és egyéb pénzszórással foglalkozzon, hanem haladéktalanul hozzon érdemi intézkedéseket a DRB Bankcsoport miatt nehéz helyzetbe került betétesek érdekében!

Követeljük a magyar kormánytól, hogy Pintér Sándor belügyminiszter az általa irányított tárca rendkívüli keretéből az államkincstáron keresztül részesítse azonnali gyorssegélyben a DRB Bankcsoport károsultjait!
Ügyfelek százai rohamozzák a DRB Bankcsoport fiókjait. Az MNB felügyeleti biztosokat rendelt ki, és drasztikusan, 60 ezer forintban korlátozza a kifizethető összegeket. Magánszemélyek, kisvállalkozók és önkormányzatok kerültek önhibájukon kívül lehetetlen helyzetbe. Mintegy 100 ezer ügyfél lehet érintett a botrányban, akiket kártalanítani kell.

Matolcsy György alkalmatlan az általa betöltött posztra, mivel a bankok felügyeletét ellátó intézmény vezetőjeként nem vette észre az évek alatt halmozódó százmilliárdos hiányt. Az 5 éve kormányzó Fidesz-KDNP is bűnös, amiért hagyták idáig fajulni a helyzetet.

Ezek után az a legkevesebb, hogy meghallják az MSZP felszólítását, és mindent megtesznek a lehetetlen helyzetbe került betétesek megsegítéséért.

Tóth Csaba,
az MSZP frakcióvezető-helyettes