Belföld | Jászapáti Pócs János közlemény
2013. július 24. 15:01

Az MSZP fenntartja állítását és áll a per elé

Nyílt levélben utasította vissza Michel Marchet, a francia becsületrend tekintélyes francia birtokosa Pócs János jászapáti polgármester kijelentését, miután a polgármester - egy helyi céggel folytatott vita során - azt állította, felajánlották neki az egyik legrangosabb francia állami elismerést, a Mezőgazdasági Érdemkereszt tiszti fokozatát, de ő azt visszautasította.

Az egyik legnagyobb helyi vállalat, a Jászapáti 2000. Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgatóját 2011-ben valóban kitüntették a francia érdemkereszttel és Pócs János azt állította, a vezérigazgató azt a címet kapta meg, amit korábban neki ajánlottak fel.

Michel Marchet levele szerint Pócs Jánost még csak fel sem terjesztették a kitüntetésre, míg a vezérigazgató kitüntetési folyamatát évekkel korábban indították. Az ügy nagy nyilvánosságot kapott, és Pócs János nyilvánosan kért elnézést. A francia állam ugyanis olyan szigorúan kezeli a kitüntetések odaítélését és birtoklását, hogy - mint azt Michel Marchet levelében írja - a polgármester akár hivatalos, diplomáciai választ is kaphat.

Az MSZP áll a per elé. Pócs János álságos nyilatkozata a kártérítési per összegének felajánlásáról teljesen felesleges, hiszen az MSZP tagjai és támogatói Jászapátin eddig is részt vettek minden jó helyi ügy megvalósításában, így volt és így lesz a ravatalozó felépítésében is.