Belföld | V. kerület támogatások iskola
2013. október 10. 15:08

Az MSZP javaslatára kárpótolják a kerületi iskolásokat

Az MSZP V. kerületi frakciójának javaslatára 200 millió forint támogatást szavazott meg a kerületi óvodáknak és iskoláknak Belváros-Lipótváros képviselő-testülete mai ülésén.

Kezdeményezésünk célja az volt, hogy javítson a Kormos István Általános Iskola bezárását és a Szent István Általános Iskola elköltöztetését megszenvedő kerületi közoktatás helyzetén.

A sajátos nevelési igényű gyerekek fejlesztésével foglalkozó Kormost 2011-ben, jogutód nélkül szüntették meg, és egy évvel később helyére költöztették a Bazilika mellől a Szent István Általános Iskolát, amely így a korábbinál szűkösebb, megfelelő tornaterem nélküli épületrészbe került. Az iskola Szent István téri épületét az önkormányzat jelenleg árulja. Javaslatunkra az elidegenítésből származó bevételből 200 millió forintot jövőre kötelezően a kerületi óvodák, iskolák épületének felújítására kell fordítani.

Ez a döntés azonban nem indítja újra a méltatlan körülmények között megszüntetett Kormos István Általános Iskolát, ahogy a Szemere Bertalan Iskola gimnáziumi részét sem tudja újra életre kelteni. Ezen iskolák megszüntetésének politikai felelőssége a Fideszt és Rogán Antal polgármestert terheli, és jól példázza, hogyan fordít hátat pont a legelesettebb gyerekeknek a Fidesz.

Ugyanakkor az MSZP javaslata legalább részben kárpótolja a kerületi iskolásokat, és lehetővé teszi, hogy a következő évben jobb körülmények között tanuljanak. Az MSZP-frakció javaslatát a képviselő-testület egyhangúlag támogatta.

Pásztor Tibor
az MSZP V. kerületi frakcióvezetője