mszp.hu | Belföld, Gazdaság | közlemény magánnyugdíj
2014. október 30. 13:46

Az MSZP javaslatára napirendre kerülhet a magánnyugdíjak, a MOL-üzlet és a határon túli támogatások ügye

Az MSZP üdvözli a Házbizottság mai döntését, amely lehetővé teszi, hogy hárommillió magyar állampolgár időskorra félretett, csaknem 3000 milliárd forintnyi nyugdíjcélú megtakarításának államosításáról és elköltéséről szóló beszámolókat az Országgyűlés – az eredeti tervekkel szemben – a szélesebb nyilvánosság bevonásával, nagyobb átláthatóság mellett, a plenáris ülés keretei között vitassa meg.

Ugyancsak az Országgyűlés plenáris ülésén kell megvitatni a MOL Nyrt. 21,22 %-os részesedésének megszerzéséért az Orbán-kormány által az orosz Szurgutnyeftegaz részére kifizetett 500 milliárd forintos ügylet végrehajtását és körülményeit. Amint az közismert, az állam 2011-ben IMF kölcsönből, a vagyonértékelések titokban tartása mellett vásárolta meg a társasági részesedést, melynek értéke mára nagyjából a felére csökkent.

És végül, de nem utolsósorban lehetővé válik az is, hogy az Országgyűlés plenáris ülésen vitathassa meg a határon túli magyarság támogatása érdekében létrehozott intézmény gazdálkodásának módját és közpénzfelhasználását.

Harangozó Tamás,
általános frakcióvezető-helyettes