Az MSZP nem zárt ajtók mögött alkudozik, hanem a Parlament nyilvánossága előtt fejti ki világos és következetes álláspontját

Az MSZP a nyilvános parlamenti munkát támogatja, ezért részt vesz a külföldön tartózkodó magyarok szavazati joga ügyében augusztus 22-én tervezett rendkívüli parlamenti ülésen. Ezzel szemben nem vagyunk hajlandók asszisztálni egy olyan, zárt ajtók mögött szervezett látszategyeztetéshez, amelynek egyetlen célja, hogy a Fidesz és a Jobbik közti mutyikkal és toldozgatásokkal elfogadhatónak tüntessék fel a jelenlegi rossz és igazságtalan választójogi törvényt.
Az MSZP nem zárt ajtók mögött alkudozik, hanem az Országgyűlés nyilvánossága előtt fejti ki álláspontját, amely világos és következetes: minden magyar választópolgárnak azonos feltételeket kell biztosítani a szavazásokon!

A Fidesz által alkotott választójogi rendszer rossz, és nem javítható toldozgatásokkal. Teljesen új, az alkotmányos alapjogokra épülő választójogi törvényre van szükség ahhoz, hogy a választójog és annak gyakorlása szempontjából a Fidesz ne tehessen különbséget magyar és magyar között!

Üzenjük a Fidesznek és az összes, zárt ajtók mögött alkudozó pártnak, hogy az az egyéni alkudozások és mutyik ideje lejárt. Az emberek nyílt beszédet akarnak hallani, és világos, átlátható döntéseket várnak. Az MSZP a Parlament nyilvánossága előtt ezt képviseli.

MSZP