Belföld | családon belüli erőszak Btk.
2013. április 04. 13:53

Az MSZP Nőtagozata nyilvános magyarázatot vár a kormánytól

Az MSZP Nőtagozata egyetért az LMP azon BTK módosítási javaslatával, mely megteremti a családon belüli erőszakkal szembeni szigorú fellépés lehetőségét, kiterjesztve azt a lelki és a gazdasági erőszakra is.

Felszólítjuk a kormánypárti képviselőket, hogy - ha már kormányuk szószegően megakadályozta a jogvédő szervezetek támogatását élvező  javaslat elkészítését - legalább most  ők ne akadályozzák a javaslat napirendre kerülését. Felkérjük az összes demokratikus párt országgyűlési képviselőit, hogy minden rendelkezésükre álló módon támogassák a családon belüli erőszakkal szembeni fellépés törvényes kereteinek megalkotását.

Az MSZP Nőtagozata követeli a kormánytól, adjon nyilvános magyarázatot arra, miért nem csatlakozott még mindig a nők elleni erőszak megakadályozásáról szóló isztambuli egyezményhez, amelyben a családon belüli erőszak megelőzését szolgáló hatékony intézkedésekre kellene kötelezettséget vállalnia?

A MSZP Nőtagozata aktív szerepet kíván betölteni a 2014-ben alakuló új kormány nők helyzetét érintő intézkedései kidolgozásában és ebben számít a nőjogi szervezetek, szakszervetek támogatására.