MTI/mszp.hu
2011. szeptember 03. 21:57

Az MSZP országos és ágazati egyeztetést kezdeményezett a szakszervezetekkel

Országos és ágazati egyeztetést kezdeményeztem a szakszervezetekkel a Munka törvénykönyvének módosítása miatt, és nemcsak ágazati és konföderációs szinten egyeztetek képviselőikkel, hanem területi szinten is, ami a Fidesz-kormányról nem mondható el - mondta az MSZP elnöke szombaton tatabányai sajtótájékoztatóján.

„Hihetetlen egységet teremtett a Fidesz-kormány a szakszervezetek között a Munka törvénykönyvéről szóló módosításával. A módosítás szinte egy cselédtörvény, kizárólag a munkaadók érdekeit szolgálja. A munkavállalóknak kevesebb pénzért többet kell dolgozni, ráadásul könnyebben el lehet majd bocsátani őket” - tette hozzá Mesterházy Attila.

A szakszervezeti vezetők megértették, hogy közösen kell fellépniük a 3,8 millió munkavállaló érdekében, mert ez a javaslat mindenkit érint és sérti az érdekeiket - mondta a politikus.

„Minden módosító javaslatot a Parlament elé fogok terjeszteni az MSZP-frakció nevében, hogy a vita lehetőségét megadjuk. A jelenleg érvényben lévő Munka törvénykönyve jó törvénykönyv. Lehet változtatni rajta, de egyeztetésnek kell megelőznie, ami érdekképviseletek megkérdezése nélkül nem lehetséges” - jelentette ki Mesterházy Attila.

Az MSZP elnöke rámutatott, ha a kormány szeptember végén beterjeszti az új törvényt és elfogadja, komoly politikai akciót kell indítani, hogy azon utólag lehessen módosítani.