mszp.hu | Belföld
2015. augusztus 05. 17:55

Az MSZP reagálása Kovács Zoltán kormányszóvivői tájékoztatójára

1.

A kormány év eleje óta tisztában volt vele, hogy a hazánkon átutazó menekültek száma idén a korábbiak sokszorosa lesz, de a félelem és gyűlöletkeltésen kívül semmit nem tett a probléma kezelése érdekében. Amíg a kormány a hazug nemzeti konzultációval és a gyűlöletkeltő plakátok kihelyezésével volt elfoglalva, már rég uniós forrásokat hívhatott volna le a határvédelem megerősítésére és a menekültügyi hatóságok növekvő feladatainak finanszírozására. Az MSZP javaslatára szigoríthatták volna a Btk.-t, a befogadóállomásokat pedig a határvidéken alakíthatták volna ki, ahol a menekültek emberi körülmények között várhatnák az eljárásuk végét, egyúttal a magyar lakosság biztonságérzetét sem befolyásolnák.

2.

Miközben a kormány méregdrága óriásplakátokon fényezi magát, több mint 520 ezer éhező gyerek van Magyarországon, és a csökkentett rezsi ellenére egyre több család nem tudja fizetni a közüzemi számláját, a kormány stratégiai partnerei pedig fejvesztve menekítik ki a nyereségüket az országból.

A fideszes reformok csak a méregdrága kormányzati plakátokon, meg a fideszes politikusok és állami vezetők zsebében működnek. A Matolcsy-vezette nemzeti bank már valóban jobban teljesít: az MNB-nél az átlagkeresetek az elmúlt öt évben másfélszeresére emelkedtek, Polt Péter legfőbb ügyész felesége például közel ötmillió forintot keres havonta a jegybankban.

MSZP