Az MSZP reagálása Lázár János kormányinfójára

Lázár János a mai kormányinfón azt mondta, az Európai Bizottság ragaszkodott a külföldiek földvásárlásának biztosításához. Vagyis minden eddigi állításával ellentétben mégiscsak hozzájuthatnak majd külföldiek a ma még a magyar állam tulajdonában álló nemzeti földvagyonhoz.

A miniszter augusztus 27-én, szintén kormányinfón még azt bizonygatta, kizárólag magyar állampolgároknak lehet majd állami földet eladni, közülük is csak az élethivatásszerűen földművelést végzőknek és a helyben lakóknak. A miniszter az október 8-i kormányinfón is a külföldiek földszerzésének megakadályozásával indokolta az állami szántóföldek értékesítésére vonatkozó programot, az október 15-i kormányinfón pedig azt mondta, Magyarország csatába kell, hogy szálljon a külföldiek földszerzésével szemben.

Pontosan egy hónappal ezelőtt, október 12-én a Parlamentben világossá tettük, hogy a Fidesz-kormány anyagi haszonszerzésből hazaárulásra készül. Elmondtuk azt is, hogy az EU-ra hivatkozva fogják mégis megengedni, hogy külföldiek földet vásárolhassanak, méghozzá tízszeres áron, és hogy a különbözetet a fideszes haverok fogják zsebre tenni.

Ezek után már csak egy infót várunk Lázár Jánostól: mikor nyújtja be a lemondását?

Gőgös Zoltán,
elnökhelyettes, országgyűlési képviselő