MTI/mszp.hu | Belföld | 3-as metró
2014. augusztus 25. 11:25

Az MSZP támogatja a 3-as metró javasolt felújítását

Az MSZP a jelenlegi balesetveszélyes helyzet megváltoztatása érdekében támogatja a 3-as metró fideszes városvezetés által javasolt felújítását.

Az MSZP álláspontját Horváth Csaba, a párt fővárosi frakcióvezetője és képviselőtársa, Tüttő Kata ismertették újságíróknak hétfőn, a Fővárosi Közgyűlés metrófelújítás elindításáról döntő rendkívüli ülése előtt.

Horváth Csaba hangsúlyozta, akkor értenek egyet a metrószerelvények felújításával, ha a megjavított kocsik várható élettartalma megegyezik majd az új szerelvényekével, vagyis a következő 35-40 évben komolyabb szervizelés nélkül használhatók lesznek.

A politikus beszélt arról is, jobban örülnének, ha a főváros hitelfelvétel nélkül állami támogatásból oldaná meg a 3-as metró felújítását.

A közgyűlés hétfőn 28 igen szavazattal 2 nem ellenében fogadta el a metrófelújításról szóló kormánypárti javaslatot, amelyet a Fidesz mellett az MSZP és a Jobbik is támogatott, kizárólag az Együtt-PM voksolt nemmel.

Tüttő Kata közölte továbbá, hogy egy újabb rendkívüli közgyűlés összehívását szorgalmazzák szeptemberre. Az MSZP egyebek mellett a BKV-finanszírozás rendbetételét, a budapesti kölcsönbiciklik ügyét és a budai fonódó villamos kérdését javasolja napirendre venni még az októberi önkormányzati választás előtt - mondta.