Belföld, Gazdaság | vasutasok petíció szakszervezet
2013. szeptember 20. 15:45

Az MSZP támogatja a vasutas dolgozók követeléseit

Mesterházy Attila ma megbeszélést folytatott a vasutasokat képviselő Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének vezetőivel. A pártelnök aláírta és az MSZP nevében támogatásáról biztosította a szervezet petícióját, amelyben a vasutasok erkölcsi, szakmai és anyagi megbecsülését szolgáló követeléseiket fogalmazták meg.

A követelések között több olyan pont is szerepel, amely az MSZP programjának is részét képezi. Ilyen, hogy a Munka Törvénykönyvének újraírásával vissza kell állítani a munkavállalók jogait, illetve, hogy javítani kell a közösségi közlekedésben dolgozók és kiemelten a vasutasok munka- és létbiztonságán.

Az MSZP támogatása természetes, hiszen a párt a politikájában régóta következetesen érvényesíti és képviseli a munkavállalók érdekeit, ez a választási programunk egyik alappillére is - mondta el Mesterházy Attila a tárgyalások után. Az oktatás színvonalának növelésétől kezdve az igazságosabb adószabályozáson át az emberséges szociális- és nyugdíjrendszerig minden programpontunk ugyanazt a célt szolgálja: hogy minél többen dolgozhassanak és meg is élhessenek a munkájukból.

Ezzel a programmal biztosítható, hogy a munkavállalók igényei, a dolgozó emberek elvárásai újból valódi és erős politikai képviseletet nyerjenek Magyarországon. Ez kell ahhoz, hogy Magyarország minél több embernek adhasson munkát, jobb munkakörülményeket, nagyobb biztonságot és tisztes megélhetést.

MSZP