Belföld | pénzügyi ombudsman közlemény
2012. november 23. 09:00

Az MSZP üdvözli a Fidesz bejelentését a pénzügyi ombudsman hatásköréről

Az MSZP üdvözli a Fidesz bejelentését, miszerint egyedi ügyekben is eljárhat majd a pénzügyi ombudsman. Az MSZP-nek lenne is néhány, az emberek pénztárcáját vastagon érintő javaslata a kormány kinevezésére váró pénzügyi biztos számára.

Első dolga lehetne például, hogy „hiteles” eligazítást nyújt azoknak az egyéni, mikro-, kis- és közepes vállalkozóknak, amelyek a banki kölcsönzés befagyása miatt ma már az alkalmazottaik, rosszabb esetben a saját családjuk megélhetéséért küzdenek. Tanácsot adhatna annak a hárommillió aktív munkavállalónak is, akiknek a Fidesz az időskori megtakarításai védelmét ígérte, majd mind a 3000 milliárd forintnyi félretett pénzét ellopta. Azt is elmagyarázhatná, mi a teendője annak az 5-6 millió egyszerű banki ügyfélnek, akik az Orbán-kormány tranzakciós és különadóinak áthárítása miatt az átutalási és egyéb pénzügyi költségeik drasztikus növekedésével számolhatnak.