2011. január 12. 15:16

Az MSZP üdvözli Navracsics Tibor visszavonulását

Az MSZP örömmel értesült róla, hogy Navracsics Tibor, illetve az általa vezetett minisztérium a továbbiakban "eltekint" az érdekeltségébe tartozó Nézőpont Intézet pályázat nélkül megítélt tízmilliós kormányzati megbízásától.

Mint arra az MSZP, illetve néhány sajtóorgánum többször is felhívta a figyelmet, Navracsics Tibor tárcája, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium tízmillió forintos megbízást adott a miniszter rokona által alapított Nézőpont Intézetnek egy olyan szolgáltatásra, amelyet korábban a minisztériumi apparátus végzett.

Miután a Fidesz kisebb és főleg olcsóbb államot ígért, az MSZP kötelességének érezte, hogy felemelje szavát a kormány pazarló, a köz helyett a rokonoknak és haveroknak kedvező gyakorlata ellen.

Ezért örömmel értesült arról, hogy a hatalom az ellenzék és a sajtó ébersége láttán ezúttal visszavonulót fújt. Ám arra bíztatja a Fidesz-KDNP kormányt, hogy ne álljon meg a megkezdett úton, s a többi elhibázott intézkedését, köztük a világbotrányt kavart médiatörvényt is vonja vissza!

Kormos Kata,
szóvivő