mszp.hu | EP2014
2014. május 07. 17:24

Az MSZP üzenete: Biztonság Európában!

Dr. Veres János megyei elnök, EP-képviselőjelölt az MSZP európai parlamenti programjának főbb pontjait ismertette szerdán a sajtó nyilvánossága előtt.

A képviselőjelölt elmondta, céljuk elérni, hogy az EU-ban szabályozva legyen:
- a minimálbér összege, az adott ország átlagjövedelméhez képest
- a minimális nyugdíj,
- az „Egyenlő munkáért egyenlő bér elve”.

A teljes foglalkoztatás döntően a fiatalok számára jelentsen új munkahelyeket, hogy minél gyorsabban szűnhessen meg a fiatalok munkanélkülisége.

Ötödik pontként Veres János kiemelte, hogy az EU-ban egyetlen gyerek se éhezzen! E cél megvalósításának egyik módszereként az alacsony élelmiszeráfát említette, és természetesen a nemzeti költségvetéseknek is gondoskodnia kell arról, hogy a gyerekéhezés megszüntethető legyen.

Mind Magyarországon, mind Európában egy költségvetési éven belül ez a cél megvalósítható.

Veres János elmondta, komoly vitájuk van, más európai parlamenti választásokon induló listát állító politikai tömörüléssel. Hiszen, aki úgy érvel, hogy bármilyen törvényalkotási okból, ki kellene lépnie Magyarországnak az unióból, az nem mást mond, mint azt, hogy a magyar agrártermelők ne kapjanak európai agrártámogatást.

Ezért, ezzel a kijelentéssel szöges ellentétben az MSZP azt vallja, rendkívül veszélyes az a bíztatás, hogy lépjünk ki az unióból. Hiszen a magyar agrártermelők jövedelmezősége csak ezzel a támogatással biztosított – érvelt a képviselőjelölt.