2012. január 06. 07:07

Az MSZP vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi

A közelmúltban számtalan, a közszolgálati médiumokban történt hamisítás lepleződött le. Eleinte azt hittük, hogy a Lomnici-ügy kitakarásos botránya miatti hazai és nemzetközi felháborodás elég elrettentő erővel bír az Orbán-kormány vezette közmédiumok vezetőinek. Tévedtünk.

Talán még a kitakarásos esetnél is botrányosabb történelemhamisítás történt a január 2-ai, a Magyar Köztársaság melletti tömegtüntetésről készített híradás során. Különösen elképesztő, hogy mindössze a nemzetközi felháborodás hatására korrigálták a gyalázatos csalást, ami azt feltételezi, hogy a hazai kritika már nem elég ahhoz, hogy kikényszerítse a Fidesz irányította közmédiumok történelemhamisító szemléletének visszaszorítását.

Az MSZP ezért paritásos vizsgálóbizottság felállítását követeli, hogy kiderüljön, kik a valódi felelősök a közpénzből finanszírozott csalásért, hazudozásért, hírhamisításaiért, gyalázatért.

Amennyiben a Fidesz miatt a vizsgálóbizottság felállítása meghiúsul, az is egy újabb üzenet a demokratikus világnak.

Nyakó István,
országgyűlési képviselő