2011. január 04. 18:22

Az önkormányzati vezetők a választóiknak akarjanak megfelelni!

Az MSZP önkormányzati kabinetvezetőjének szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott összegzése szerint az önkormányzati területre összességében - beleszámolva a tervezett inflációt is - az ideinél 60-70 milliárd forinttal jut kevesebb jövőre.

A volt tárcavezető kifogásolta, hogy a kormányzat nem őrizte meg azokat a hazai forrásokat, amelyek különösen az önkormányzatok számára fontosak.
Tájékoztatása szerint több, idén még meglévő hazai fejlesztési forrás hiányzik a költségvetés tervezetéből. Példaként említette azt a 4,35 milliárd forintos keretet, amelyből a kistelepülések pályázhattak bölcsődei, óvodai és általános iskolai fejlesztésekre. Ugyancsak hiányolta a belterületi útfejlesztések forrását és panelprogram folytatását.
Varga Zoltán reményét fejezte ki, hogy ezek a területek valamilyen formában megjelennek majd az Új Széchenyi Tervben vagy a szén-dioxid kvóta majdani eladásából származó bevétel szétosztásakor.