mszp.hu | Belföld | Budapest metró
2016. december 05. 10:13

Az Orbán-kormány hibája a metróbaleset

Egy héten belül Budapest mindhárom nagy metróvonalán üzemzavar akadályozta a közlekedést. Múlt szerdán a Corvin-negyednél a 3-as metró füstölt immár sokadszorra, pénteken a 4-es metró egyik szerelvénye füstölt a Szent Gellért térnél, hétfő reggel pedig tíz utas sérült meg, amikor összeütközött a 2-es metró két szerelvénye a Pillangó utcánál. Ez utóbbi volt az első személyi sérüléssel járó baleset a budapesti metróközlekedés történetében.
A sérülteknek ezúton kívánunk jobbulást és mielőbbi teljes felépülést!

A balesetek immár nem kezelhetők egyedi esetekként, az üzemzavarok sorozatossága egyértelműen a rendszer hibáját mutatja. A folyamatos pénzelvonás és a közösségi közlekedésben a pénzhiány miatt végrehajtott leépítések vezettek a mostani balesethez, hiszen elégtelen létszámmal és nem megfelelő eszközökkel a BKV-s dolgozók emberfeletti munkája ellenére sem tartható fent biztonságosan a metróhálózat.

A hétfői baleset azok felelőssége és bűne, akik ezt az áldatlan helyzetet előállították: mindenekelőtt a kormányé, amely sportot űz Budapest megkárosításából, másrészt a fideszes városvezetésé, amely nyilvánvalóan alkalmatlan a budapestiek képviseletére. A hétfői metróbaleset sérültjei ugyanúgy ennek a kártékony politikának az áldozatai, mint a BKV dolgozói, akik lehetetlen körülmények között kénytelenek fenntartani a metróközlekedést.

Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében