Az Orbán-kormány kudarca

Döbbenetes az arrogancia, ahogy a Fidesz megpróbálja lenyomni az emberek torkán saját ömlengő sikerpropagandáját. Az egész ország előtt teszik nevetségessé önmagukat, amikor a munkahelyvédelmi akcióterv sikerével hencegnek. Értelmetlen számokkal dobálóznak, szirupos közleményeket írnak, melyeknek a valósághoz annyi köze van, mint Orbán Viktornak a jó kormányzáshoz: semmi.

A munkahelyvédelmi akcióterv nem más, mint egy hámozott léggömb. Célja nem új munkahelyek teremtése, hanem a már létezők létezésén való örvendezés. Nem más ez, mint önáltatás és szégyen. Az Orbán-kormány kudarcának csalhatatlan jele. Egymillió új adófizető munkahelyet ígértek, de ma többszázezerrel kevesebben dolgoznak Magyarországon, mint 3 évvel ezelőtt.

Orbán Viktornak azzal kellene inkább foglalkoznia, hogy a fiataloknak és a családosoknak ne kelljen külföldre költözni, és a romba döntött magyar munkaerőpiac miatt más országban munkát vállalni.

Míg a Fidesz-kormány elüldözi a munkaképes embereket, addig az új MSZP kormány olyan országot épít, ahonnan nem kell elmenekülni, ahová érdemes lesz hazatérni.

Gúr Nándor,
országgyűlési képviselő,
a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke