Belföld | építőipar KSH KKV
2013. március 18. 11:46

Az Orbán-kormány tönkreteszi az építőipart!

A KSH legfrissebb adatai szerint januárban 4,1 százalékkal csökkent az építőipari termelés. Az elmúlt három hónapban a megszűnő cégek száma közel 50 százalékos növekedést mutat, a múlt év azonos időszakához képest. Ez már önmagában is hatalmas kudarc a kormányzati gazdaságpolitikában, de még látványosabb a bukás, ha a munkahelyteremtést nézzük.

Az építőipari termelés visszaesése a magyar kis- és középvállalkozásokat különösen érzékenyen érinti. Az Orbán-kormány bukott gazdaságpolitikájának éppen ez az egyik legfájóbb következménye. Hiába ígértek egymillió új munkahelyet, ha a kkv-k a növekvő terhek miatt nemhogy teremteni, de megtartani sem képesek a munkavállalóikat, a túlélésért küzdenek.

Az építőipar az elmúlt három évben egyre csökkenő teljesítményt mutat. Mivel a magyar munkások nem dolgoznak rosszabbul, így erről a helyzetről kizárólag a kormányzati szaktudás hiánya, a rossz döntések sorozata tehet.

Egy olyan kormány, mely a Közgépnek és saját baráti körének biztosít csak megrendeléseket, az a hazai kkv-kat tönkreteszi, ezzel cégek és munkahelyek tízezreit számolja fel.

Olyan kormányra van szüksége Magyarországnak, amely visszaszerzi a befektetői bizalmat, a kkv számára pedig kiszámítható gazdasági környezetet és igazságos jogrendet teremt. Csak ez eredményezhet új munkahelyeket.

Magyarország ilyen kormányt érdemel!

Tóth Csaba,
országgyűlési képviselő