Belföld, Gazdaság
2012. december 20. 15:30

Az orbáni reménytelenség évei

Jól kezdődik majd az év Orbán Viktor szerint.  Biztosan így is lesz… számára. Hiszen a saját embereit már remekül bebetonozta a Médiatanácsba, a Monetáris Tanácsba, az Alkotmánybíróságba, a járási hivatalok élére, és még hosszan lehetne sorolni hová.

És azért is jó lesz neki, mert a következő költségvetésben saját hivatalának közel dupla annyi pénzt juttat, közgépes-századvéges barátainak zsíros megrendeléseket eszközöl, a narancsos földesuraknak pedig kiosztja az ország legjobb birtokait.

De vajon jól kezdődik-e az év a diákoknak, és a pedagógusoknak, akiket többször is átvert a palánkon a hatalom? Jól kezdődik-e a rokkantnyugdíjasoknak, a kiskeresetű családosoknak, a nyugdíjas vagy éppen a kezdő orvosoknak? A szerencsejáték-iparban dolgozóknak, a rendőröknek, a bíráknak, a médiamunkásoknak?

Orbán szerint a bérek nőnek a rezsi pedig csökken. Igen, a már eleve jól keresők számára. A négymillió szegénységi küszöb környékén élőnek viszont nem. Számukra a számtalan új adó, az igénybevehetetlen családi adókedvezmény és devizahitel-végtörlesztés, vagy a drasztikusan emelkedő élelmiszerárak éve jön.

A 2013-as év akkor kezdődne jól, ha Orbán Viktor kézen fogná Matolcsy Györgyöt majd teljes kormányával együtt távozna a hatalomból.

Az MSZP gazdasági kilábalási koncepciója, ami kiutat mutat az orbáni reménytelenség évei után.

Török Zsolt,
az MSZP szóvivője