mszp.hu | összefogás
2014. január 28. 17:06

Az összefogással válasz született a bizonytalan szavazóknak!

Dr. Veres János megyei elnök tájékoztatta a megye közvéleményét a demokratikus ellenzéki erők összefogásáról és Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt személyének deklarálásáról a hétvégi események tükrében.

A megyei elnök hangsúlyozta, aki eddig bizonytalan volt, hogy a választások alkalmával kire adja le voksát, hogy esélyes legyen az Orbán-kormány leváltása, annak a baloldali pártok megadták a szövetségre lépéssel a választ. Ez a politikai csoport, akikkel az MSZP összefogott, képes arra, hogy több szavazatot szerezzen, mint a Fidesz-KDNP.

A képviselő Szabolcs-Szatmár-Bereg megye esélyeit kiemelve elmondta, az összefogás az a kormányzóképes erő, aki a megyénkben élő több tízezer család keserűségére kíván - már kormányzása első évében - megoldást adni. A baloldali ellenzéki erő fel kívánja számolni a gyermekéhezést, olyan eszközökkel, ami éves szinten nem kerül többe, mint két stadion építése, így nem ró a hazai költségvetésre sem óriási terheket.

A baloldali pártszövetség gazdaságpolitikai törekvéseiről Veres János elmondta, céljuk a valós üzleti szférában növelni a foglalkoztatottak számát, szemben a Fidesz kormányzása alatt alkalmazott közfoglalkoztatással. A közmunka csak átmeneti megoldás lehet a munkahelyteremtés palettáján, nem lehet a hazai általános foglalkoztatás kiemelt eszköze, ahogy azt a jelenlegi kormány használja, csupán statisztikai számadatként. A nemzetgazdaság érdekét is szolgáló ügy a foglalkoztatás területén a tényleges munkahelyteremtés, és az elmaradott régiók számára a megkülönböztetett támogatások visszaállítása, amit a Fidesz kormányzása alatt eltörölt.

A megyei elnök a munkahely-teremtési törekvéseken túl kiemelte, a kormányváltó szövetség programjában hangsúlyos az oktatási esélyegyenlőség ismételt megteremtése. Az oktatáspolitikai célokat kívánja kormányzati szerepből az összefogás megváltoztatni, hiszen nem elfogadható az, hogy csak egy kiemelt társadalmi réteg kapjon esélyt a továbbtanulásra. A Fidesz kormányzása alatt sokan elvesztették a reményt, hogy versenyképes szaktudást szerezzenek, amit a kormányváltással tandíjmentesen fogunk visszaállítani.