2012. július 07. 00:52

Az SPD és az MSZP szorosabb együttműködéséről tárgyalt Mesterházy Attila

Berlinben folytatott megbeszélést Frank-Walter Steinmeier SPD-frakcióvezetővel, volt alkancellárral és külügyminiszterrel Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, frakcióvezetője.

A tárgyalás fő témája a pártok közti együttműködés szorosabbá tétele, illetve a globális válság kihívásaira adandó közös uniós illetve magyar-német válaszok voltak. A két politikus kölcsönösen osztja azt a Brüsszelben is kialakított álláspontot, miszerint a baloldalnak új irányt kell szabnia és új fejezetet nyitnia a válságkezelésben a konzervatívok nyújtotta alternatívával szemben. A foglalkoztatás növelése, a fiatalok munkához juttatása, a gazdasági növekedés beindításához szükséges pénzügyi és politikai unió megteremtése - alapvető célok a mai helyzetben, amelyben nem megszorításokkal és újabbnál újabb adókkal, hanem életképes beruházási tervekkel kell meghaladni a válságot.

Mesterházy Attila hangsúlyozta, hogy az MSZP számára alapvető az EU-integráció elmélyítése, s olyan programok beindítása, amelyek nem hátráltatják, hanem elősegítik az EU gazdasági motorjának a beindítását a beruházásbővítő nemzetgazdaságok fellendítésével.