mszp.hu | Belföld | Hassay Zsófia Budapest nyílt levél
2014. július 18. 14:11

Azonnal fejezd be a magyarázkodást!

Kezdeményezem, sőt, kérlek, hogy a keddi balesettel kapcsolatban azonnal hívj össze testületi ülést, mivel a házban élők helyzete, valamint az épület életveszélyes állapota ezt szükségessé teszi!

Ugyancsak kérlek, hogy a lakók érdekében mihamarabb intézkedj! Ne csak a fizikai ellátásukat biztosítsa az önkormányzat. A kilakoltatottak elvesztették mindenüket, teljes életük vált bizonytalanná, ezért ezúton kérlek:

1. Mindenki számára rendkívüli segélyt utaljon ki az önkormányzat, mellyel legalább az alapvető szükségletek biztosítása megoldható.

2. Minden család számára, a lakhatáson túl, nyújtson az önkormányzat segítséget egy személyes mediátor bevonásával.

3. Próbálj meg kivételesen nem politikai ellenfeleiddel foglalkozni nyilatkozataid során! Magad is láthatod, most nem az a fontos, ha egy polgármester azt hiszi egy elvileg általa vezetett kerület társasházáról, hogy üres! A legfontosabb most az önhibájukon kívül pórul járt családok támogatása.

4. Gondoskodj kollégáid toleráns és türelmes fellépéséről, hiszen elfogadhatatlan ami az atlatszo.hu és a lakók szerint, olyan  utasítások hangzottak el: “Csak kettő ember lesz lakásonként beengedve, és azt szeretném Önöktől kérni, hogy kulturáltan! Nem kell ott semmiféle tragikomédia, nem kell ott semmiféle melodráma, jó? Nagyon kulturáltan és nagyon gyorsan igyekezzünk megoldani a problémát! Jó? Köszönöm”.

Felháborító, hogy valaki a „tragikomédia” és a „melodráma” elkerülésére szólítja fel a szerencsétlenül járt lakókat! Ezt nem engedheted meg!

Most majd persze azt mondod, hogy az ellenzék „politikai haszonszerzést” folytat. A helyzet az, hogy polgármesteri tevékenységedről van szó, nem az ellenzékről… Azt mondasz, amit akarsz. Azt azonban joggal várja el Terézváros a polgármesterétől, hogy végre egyszer az életben valamit normálisan, szakszerűen oldjon meg! Legalább most, amikor tényleg igazán fontos lenne.

Olcsó megoldás lenne felsorolni, hogy mit mondtak a szerencsétlenül jártak a kapott segítséggel kapcsolatban, vagy hogy mit gondolnak arról mi lesz velük, ha lanyhul a sajtófigyelem. Nem teszem, beszélgess velük, neked is el fogják mondani.

Magunk is igyekszünk segíteni. A segíteni akarók a szerencsétlenül járt lakók számára tett felajánlásaikat minden hétköznap 14-17 óra között az MSZP Terézvárosi Irodájába hozhatják, a felajánlott támogatásokat a bajbajutott családoknak eljuttatjuk.

Budapest, 2014. július 18.

Üdvözlettel,
Hatvani Csaba