mszp.hu | Belföld | Klik
2015. augusztus 10. 13:22

Azonnal rendezze tartozásait a KLIK!

Pár napja kaptuk a hírt, miszerint több iskolában is kikapcsolták gázt és/vagy az áramot a szolgáltatók, mert a közoktatási intézményeket is működtető Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) nem rendezte időben a tartozásait. Az egyik önkormányzati képviselőnk arról is tájékoztatott minket, hogy a település kifizette a központ helyett a pénzt, mivel nem tehettek mást, mert ellenkező esetben leállt volna a település konyhája – mondta sajtótájékoztatón Dr. Legény Zsolt országgyűlési képviselő.

Éppen ezért a vétlen önkormányzatoknak kellett helyt állniuk, ha azt akarták, hogy ne maradjanak főtt étel nélkül a települések fiatalabb és idősebb lakosai, hiszen főz a konyha a nyári étkeztetésben részt vevő gyermekeknek, és például a bentlakásos otthon időseinek, vagy a szociális étkeztetésben részt vevőknek egyaránt.

A kormány megint a legnehezebb körülmények közt élőket hagyta cserben! Felháborító és megengedhetetlen, hogy a fideszes kormányzat által létrehívott gigaintézmény nem tudja időben rendezni a közüzemi díjakat sem, ezzel veszélyeztetve a szükséges és elégséges ellátást is. Felháborító és elfogadhatatlan, ami történt! Éppen ezért felszólítjuk a kormányt, hogy azonnal tegye meg szükséges intézkedéseket!