Azonnali fizetésemelést az egészségügyi dolgozóknak!

Miközben az egészségügy összeomlik, Orbán Viktort csakis a 2018-as újraválasztása érdekli. Az MSZP szerint most kell lépéseket tenni a kórházi adóssághegyek eltüntetéséhez és a brutális szakemberhiány megfékezéséhez!

Működő reformok helyett az egészségügyben is csak forráskivonást kapott Magyarország a Fidesztől, emiatt mára hazánk soha nem látott egészségügyi válsággal került szembe. Az Orbán-kormány egészségügyért felelős államtitkára egy múlt heti háttérbeszélgetésen lényegében elismerte, hogy amíg a Fidesz kormányozza Magyarországot, nem lesz több pénz a betegellátók fizetésére vagy a kórházakra.

A fővárosi Szent Imre kórházban az altatóorvosok háromnegyede felmondott a pénz és eszközhiány miatt, a szintén fővárosi Szent István Kórházból tizenkét ápoló távozott csak ebben a hónapban, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban pedig 16 orvos mondott fel a minap. Összességében tíz kórháznyi orvos hiányzik a magyar kórházakból.

Nem véletlen, hogy az emberek 80%-a úgy gondolja, nem stadionokra kellene költeni a közpénzeket, hanem például az egészségügyre, és a többség már vizitdíjat is fizetne, csak szűnjön meg az egészségügy krónikus pénzhiánya.

Az MSZP a feltétlenül szükséges kórházi adósságrendezést és kórházfelújítások megkezdését követeli a kormánytól! Ezen kívül azonnali fizetésemelést követelünk az egészségügyi dolgozóknak, mert ha ezt nem kapják meg, nem marad itt senki, aki gyógyítson! Követeljük továbbá azoknak a fideszes főigazgatóknak az azonnali menesztését, akik a vezetési stílusukkal számos intézményt sodortak még nehezebb helyzetbe!

Tukacs István,
országgyűlési képviselő