Azonnali fizetésemelést az egészségügyi és szociális dolgozóknak!

Egy frissen végzett ápoló ma átlagosan 115 ezer forint fizetésre számíthat, Északkelet-Magyarországon azonban van, aki csak 75 ezer forintot vihet haza. Nem csoda, hogy az itt végző ápolók 70 százalékának tavaly már a bizonyítványosztás előtt megvolt a külföldi munkalehetősége. Az MSZP szerint minden magyar közalkalmazottnak jár az 50%-os azonnali fizetésemelés, beleértve az egészségügyi és szociális szféra összes dolgozóját is!
Miközben az állami vezetők jövedelme már havi 5 millió forint is lehet, azok, akik napi szinten működtetik az országot, évek óta nem kaptak fizetésemelést. Az MSZP ezért azonnali fizetésemelést követel a közszférában dolgozó 700 ezer embernek, mert a költségvetés helyzete ma lehetővé teszi, hogy átlag 50%-os fizetésemelés legyen úgy, hogy a közszférában senki ne keressen nettó 150 ezer forintnál kevesebbet.

Hiába szajkózza a kormány, hogy egyre többet érnek a bérek és a nyugdíjak: mind a közfoglalkoztatottak, mind a közalkalmazottak, mind pedig a versenyszférában dolgozók fizetése kevesebbet ér, mint 2010-ben, az pedig elfogadhatatlan, hogy valakinek mindössze 28 ezer 500 forint nyugdíj jár. Az MSZP ezért elkötelezett a nettó 100 ezer forintos minimálbér, valamint az 50 ezer forintos minimálnyugdíj bevezetése mellett is!

Gúr Nándor,
országgyűlési képviselő