2012. augusztus 28. 13:13

Azonnali intézkedéseket a lőrinci krízis ellen!

A Malév-csőd után újabb szörnyű hír XVIII. kerületieknek: 2012. december elsejével a Dunaferr bezárja az egyik legnagyobb múltra visszatekintő gyárát, a Lőrinci Hengerművet. Az MSZP azonnali cselekvésre szólítja fel a városrész fideszes polgármesterét!

Az újabb fájdalmas döntés egyenes következménye az Ughy Attila XVIII. kerületi fideszes polgármester és országgyűlési képviselő parlamenti szavazataival is támogatott kormányzati gazdaságpolitika kudarcának, amelynek folyományaként ma már sok évtizedes múlttal rendelkező termelő vállalatok is sorra hagyják el Magyarországot.

A hengermű bezárása a Malév tönkretétele után újabb súlyos csapást mér a pestszentlőrinci családok megélhetésére, ezért meggyőződésünk, hogy azonnali intézkedésekre van szükség.

Ezért ma levélben arra szólítottuk fel Ughy Attilát, hogy haladéktalanul vizsgálja meg, miként tud az önkormányzat állásajánlatokat eljuttatni a gyárkapun kívülre kerülő dolgozók számára. Felszólítottuk arra is, hogy hozzon döntést egy átmeneti önkormányzati segélyalap felállításáról a nehéz helyzetbe kerülő munkavállalók megsegítése érdekében.

Az Ughy Attilára váró intézkedésekről, azok menetrendjéről a neki küldött levelünkben azonnali felvilágosítást kértünk. Várjuk polgármester úr válaszát!

Szaniszló Sándor,
fővárosi képviselő,