mszp.hu | Belföld | ügyfélkapu | Közigazgatás
2016. december 16. 12:14

Azonnali intézkedést és vizsgálatot a magyarorszag.hu leállásának ügyében!

Ma reggel óta nem működik a magyarorszag.hu és az Ügyfélkapu. Sem az állampolgárok, sem az érintett parlamenti bizottságok nem kaptak semmiféle tájékoztatást a hibáról és a leállás okáról.

A NISZ belső levelezési rendszerén folyik a rendszerleállásról kommunikáció, de hivatalos információ továbbra sincs az ügyben.

Ez a helyzet elfogadhatatlan! Milliárdokat költött a kormány felesleges informatikai fejlesztésekre, miközben az állampolgárokat érintő legfontosabb két rendszert – az Ügyfélkaput és a magyarorszag.hu-t – nem fejlesztette, holott épp ezek azok, amelyet két és fél millió állampolgár használ nap mint nap.

Az MSZP Közigazgatási és IT Tagozata, valamint Velez Árpád, az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióigazgatója azonnali intézkedést követel Szabó Zoltántól, a NISZ vezérigazgatójától a hiba kijavítására és az állampolgárok érdemi tájékoztatására. Felkai Lászlót, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkárát pedig arra kérjük, hogy rendeljen el azonnali intézkedést és vizsgálatot az ügyben és számoljon be a Parlament illetékes bizottságaiban arról, hogy milyen garanciát tud biztosítani a kormány, hogy ilyen eset ne fordulhasson elő!

Baja Ferenc
MSZP Közig. és IT Tagozat