mszp.hu | Belföld | gyermekvállalás
2014. november 15. 12:20

Balog Zoltán kérjen bocsánatot a magyar családoktól!

Balog Zoltán bocsánatkéréssel tartozik minden, a gyermekeit szegénységben nevelő magyar szülőnek, akiktől a legutóbbi botrányos kijelentésével most már a gyermekvállalás jogát is elvitatta.

A demográfiai ügyek legsúlyosabb fejleménye vagy vonatkozása az, hogy hová születnek azok a gyermekek, akik megszületnek – mondta Balog Zoltán a Népesedési Kerekasztal legutóbbi ülésén.

Balog Zoltánnak nem ez az első botrányos húzása. Emlékeztetnénk például a tavalyi esetre, amikor a főváros legdrágább luxushotelének éttermében látott vendégül olyan mélyszegségben élő gyerekeket, akik főtt ételt sem igen ettek még, nemhogy csirkemellfilét calvadossal.

A magát kereszténynek valló szociális miniszter évek óta hasonló érzéketlenséget mutat a korrupt kormányzat szegényellenes intézkedéssorozatával szemben is. Vajon a 3,3 millió szegény országában nem inkább az egyenlőtlenségek csökkentésével kellene törődnie a szociális ügyekért felelős kormánytagnak?

Például azzal, hogy ne csökkentsék a tankötelezettség korhatárát, ne taszítsák még kilátástalanabb helyzetbe a hátrányos helyzetű gyerekeket, hogy minden gyermekre egyformán tekintsen a kormány, függetlenül attól, hogy hova születik.

Miniszter úr: tartozik egy bocsánatkéréssel! Ma már minden második családnak.

Bangóné Borbély Ildikó,
országgyűlési képviselő