2012. augusztus 07. 13:34

Bársonyszék helyett forgószéket Matolcsynak!

Orbán Viktor kisebb és olcsóbb államot ígért. Mára azonban kiderült, ez sem vált valóra: kormánya csak az idén 354 millió forint értékben vásárolt irodabútorokat. Ez volna a fideszes takarékosság?

Írásbeli kérdést nyújtottunk be július végén Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez a kormányzati bútorköltekezésről. A válasz lesújtó. 354 millió forintért vásároltak bútort ebben az évben úgy, hogy februártól kormányhatározatban rendelték el ennek tilalmát. Ebből világosan látszik, a kormány még a saját játékszabályait sem tartja be, a maga által hozott rendszabályok alól is kibújik. Elfogadhatatlan az a Matolcsy-féle unortodox válasz, hogy a tilalom alól vannak kivételek. 354 millió kicsit nagy kivétel a kasszából.

Álszent és felháborító, hogy a nemzeti luxuskormány úgy költ százmilliókat ruhafogasra, forgószékre, meg lábtámaszra, hogy közben négymillióan élnek a szegénységi küszöb alatt; úgy költ milliárdokat parlamenti őrségre, hogy nincs rend az országban; úgy akar luxusóvodákat nyitni a saját oligarcháinak csemetéi számára, hogy országszerte családok ezrei éheznek.

Reméljük, Matolcsy György a saját bársonyszékét tervezi a most beszerzett százezer forintos forgószékre cserélni (amit egyébként feleennyiért is meg lehet kapni a webáruházakban), hogy beleülve nagy lendülettel kipenderüljön az ország vezetéséből.

Józsa István,
frakcióvezető-helyettes