Bebizonyosodott az átverés

Bebizonyosodott, amit már eddig is tudtunk: átverés volt a látványos pedagógus-béremelés ígérete. Egyre-másra derülnek ki azok a csalások és jogsértések, amelyekkel a Tankerületi Igazgatóságok a pedagógusokat jogos, törvényben garantált bérüktől fosztják meg.

A MSZP választ vár arra: ki és milyen jogon utasította arra a tankerületek vezetőit, hogy a pedagógusokat végzettségüknél alacsonyabb szintű besorolással havonta több tízezer forinttal megrövidítsék? Tudni akarjuk azt is, hogy a több mint három hete napvilágra került csalássorozatra a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ miért csak most reagál? Meddig tart majd az a vizsgálat, amelynek megalapozottságát mára már perek sokasága is alátámasztja?

Végül tudni akarjuk, hogy a Köznevelési Államtitkárság milyen szankciókat alkalmaz azokkal szemben, akik elkövették ezeket a csalásokat – esetleg utasításba adták, hogy a tankerületek elkövessék ezeket a jogtalanságokat? Tudni akarjuk azt is, történt-e azonnali intézkedés a megkárosított pedagógusok megkövetése, és béreik azonnali rendezése ügyében? Netán a perköltséget is a magyar állampolgárokkal fizettetik meg az állam jogsértése miatt?

Az MSZP és a magyar társadalom azonnali, és érdemi válaszokat vár!

Kunhalmi Ágnes
elnökségi tag, oktatáspolitikus