Beért a Fidesz népességpolitikája

Rémisztő a KSH legfrissebb adata a születések számáról: 2013 áprilisában közel 10 százalékkal kevesebb gyermek született, mint 2012 áprilisában, vagyis a Fidesz által ígért „baby-boom” helyett meredeken zuhan a születések száma Magyarországon.

Adjuk ehhez a mintegy 500 ezer külföldre menekült magyart, vegyük számba az itthon maradottak között éhező 500 ezer gyermeket, és máris láthatjuk a kétharmados Fidesz-kormány elmúlt 3 éves gazdaság-és társadalompolitikájának legsúlyosabb következményeit.

Az igazságtalan egykulcsos adórendszer bevezetése, a jóléti ellátások és juttatások csökkentése, a munkavállalói jogok csorbítása, a mindennapok biztonságának leépítése és a szabadságjogok korlátozása a második világháború óta nem látott szegénységhez és kiszolgáltatottsághoz vezetett. Az Orbán-kormány társadalompolitikája három éve rombolja a családalapításhoz elengedhetetlenül fontos biztonságérzetet. E rombolás megállítása olyan nemzeti érdek, amely csak radikális változással érhető el.

Gyermekeink jövőjét ez a változás, a változás esélyét pedig az MSZP jelenti. Az MSZP 2014 után egy igazságosabb gazdaság- és társadalompolitikai program megvalósítására készül, amely nem csak egy szűk elit számára teremti meg a gyermekek bevállalásához és biztonságos felneveléshez szükséges jólétet.

Bangóné Borbély Ildikó,
az MSZP elnökségi tagja