2012. október 03. 14:37

Beismerő vallomás a Fidesz-KDNP-től: alaptörvény-ellenes a választási feliratkozás

Salamon László a mai napon beismerő vallomást tett. Az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság elnökeként ma bizottsági módosító javaslatban kezdeményezte, hogy a választási feliratkozás ne az eljárási törvényben, hanem az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiben kerüljön rögzítésre.

Ez beismerő vallomás. A Fidesz-KDNP ezzel világossá tette, tisztában van azzal, hogy törvényjavaslatuk nem állja ki az alkotmányosság próbáját. Szánt szándékkal meg akarják kerülni az Alkotmánybíróságot, elzárni az Ab-t a döntés lehetőségétől.

A választási törvénykezés egyre súlyosabb rémálommá válik Magyarországon. Az, ami zajlik nagyon messze van egy jogállam mindennapjaitól. Minden fideszes képviselő, aki ehhez asszisztál, aki ehhez arcát adja, el kell gondolkodjon azon, hogy tényleg a részesévé kíván-e válni ennek az értelmetlen, jogállam-romboló ötletelésnek.

Ez a trükközés a legvilágosabb bizonyítéka annak, hogy a Fidesz lassan felismeri azt, amit már az egész ország tud: mára megbuktak és 2014-ben Magyarország le fogja váltani őket.

dr. Molnár Zsolt,
a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke