kormánypropaganda hazugság
2013. december 11. 16:51

Beteljesületlen kormány ígéretek

A Fidesz kormányalakítás előtt sokat ígért mind a nyugdíjasoknak, mind a vállalkozóknak. De, hogy mi teljesült ezekből, azokkal Halmi József, megyei alelnök szembesítette a közvéleményt.

Azt ígérték, csökkenteni fogják a vállalkozók terheit, és növekedni fog a foglalkoztatás.  A vállalkozók terhei ellenben nőttek, a helyzetük kilátástalan lett. A megye bármely pontján járunk, csak „kiadó” és „eladó” táblák tömegével találkozunk. A vállalkozóknak már ma nem az a kérdés, mennyit tudnak keresni egy üzleten, hanem, hogy mikor mennek csődbe.  Kötelező kamarai díj, a települések által kirótt iparűzési adó, a pénztárgépek és sorolhatnánk. Mindez lelkileg és anyagilag is felemészti őket. A mézesmadzagot elhúzta előttük a Fidesz, adott  ötvenezer forint támogatást, a közel kétszázezer forintos költségükhöz, amit egyszer engedélyeznek, egyszer visszavonnak.

Ha a kormány pénztárgépekkel akarja ellenőrizni a vállalkozók bevételeit, akkor biztosítsa hozzá a pénztárgépet! – mondta a képviselő.

Az MSZP osztja a vállalkozói kör véleményét, miszerint ez a kormány nem vállalkozóbarát. Nyíregyházán csakúgy, mint a kistelepüléseinken, ebben az évben rekord számban adtak vissza vállalkozásokat. Ezt nevezzük Magyarország jobban teljesítésének? – kérdezte.

Nyugdíjasok kérdéskörét érintve Halmi József kijelentette, bár ma úgy állítja be magát a kormány, mintha a nyugdíjasok pártján állna, egy tolvaj kormány, aki ellopta a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat, hogy lehetne nyugdíjas barát?

Az MSZP-kormány 2002-ben visszaadta azt, amit a Fidesz 1998 és 2002 között elvett. Az MSZP-kormány bevezette a 13 havi nyugdíjat.

Bár az MSZP csökkentette, majd megszüntette ezt a plusz ellátást, de törvénybe foglalta a válság idején, hogy a gazdasági növekedéssel arányba visszaadja a kormány a 13 havi nyugdíjat. Most arról dicsekszik a kormány, hogy növekszik a gazdaság. Nem látjuk, hogy ennek arányában kapnának plusz nyugdíjforintokat a nyugdíjasok – jelentette ki a képviselő. Annyira nyugdíjas barát ez a kormány, hogy megszüntette a rokkant nyugdíjakat, és egyre többeket ellátás nélkül hagyott. Bár a kormány a munka világát kínálta a rokkantnyugdíjasoknak cserébe, de sajnos ez nem létezik.

A Fidesz-kormány munkaerőpiaca egyenlő a közmunkával, ebbe teszi a legtöbb pénzt, ebben dolgoztat többeket, a legkevesebb jövedelemért.

A kifizetett jutalmakat illetően – amitől hangos a média a napokban - a képviselő elmondta, azt a forgatókönyvet is el tudja képzelni erről a kormányról, hogy megmondták nekik fentről fizessetek magatoknak sokat, aztán majd jön Orbán Viktor, mint az „igazságos Mátyás király”, igazságot oszt és megmondja, hogy csak kétmilliót vegyetek fel.

Kedves Viktor!  - üzent a képviselő a miniszterelnöknek. Mi is szeretnénk mind a 2 milliót felvenni!  A kétmillió nagyon sok pénz abban az országban, ahol 49.000 forintból és 22.800 forintból élnek családok, és megélhetési gondokkal küszködnek.