mszp.hu | Belföld | bicikli Bubi Budapest
2014. május 26. 12:30

Bicikli

Budapest 2008-ban hozott döntést a közbringarendszer létrehozásáról. Ez nem egy átlagos kölcsönző, mert az első fél óra elvileg ingyen van, és bármelyik kijelölt állomáson lerakható a bicikli. Az ötlettel a cél az volt, hogy más európai nagyvárosokhoz hasonlóan, az ott lakóknak egy alternatívát kínáljunk az autós- és tömegközlekedés mellett.

A  döntés óta eltelt hat év, és végre idén áprilisban ki is kerültek ezek a szép zöld biciklik Budapest utcáira. Csak éppen nem működnek. Persze biztos, ami biztos átadták még a választások előtt, hátha nem tűnik fel senkinek, hogy a Várkert Bazárhoz és a Móricz Zsigmond körtéri Gombához hasonlóan ez is úgy lett átadva, hogy még nincs kész.

Az is megér egy fél mondatot, hogy az eredeti tervek szerint ez a budapestiek többsége számára hozzáférhető eszköznek készült, de a mostani városvezetés ebben unortodox megoldást választott, így lett a regisztráció a bécsi 1 euro helyett Budapesten 18 900 Ft.

Kerül, amibe kerül, én azóta lelkesen próbálkozom minden nap, hátha ma már gurul a bicikli.

Tüttő Kata
fővárosi frakcióvezető-helyettes