MTI/mszp.hu | Bayer Zsolt parlament
2016. december 05. 19:05

Biztos megélhetést! - Országgyűlés

Kiderült, Bayer Semjén Zsolt haverja! Ülésezett a parlament.

Biztos megélhetést!

Tóth Bertalan a jéghegynek ütközött és elsüllyedt Titanichoz hasonlította Magyarországot és a kormány politikáját.

Szerinte a miniszterelnök abban érdekelt, hogy a társadalmi osztályok között ne legyen átjárás, illetve abban is, hogy minél kevesebb terhet cipeljen, azaz - folytatta a hasonlatot - nem kell annyi mentőcsónak, annyi szociális kiadás.

Hozzátette: a miniszterelnök - csakúgy mint a Titanic kapitánya - abban érdekelt, hogy a jól fizető utasoknak, az urizáló fideszes elitnek minél könnyebb legyen az élete. Megismételte az MSZP biztos megélhetést célzó programját: fizetés- és nyugdíjemelésre, az alapvető élelmiszerek áfájának és az energiaárak csökkentésére van szükség.

Döbbenetes eset a dél-pesti kórházban

Burány Sándor példátlan, a közvéleményt felháborító esetnek minősítette, hogy a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet egyik mosdójában többnapos holttestet találtak. Nincsenek szavak a történtek kommentálására - fogalmazott, kijelentve: a döbbenetes eset annak következménye, hogy a kormány évi 400 milliárd forintot von el az egészségügyből. Hogyan volt lehetséges, hogy napokig nem tűnt fel egy holttest egy kórházi mosdóban? Lesz-e átvilágítás a kórházakban? - sorolta kérdéseit.

Mit tesz a kormány a gyermekek megvédéséért az online erőszaktól?

Harangozó Gábor azt kérdezte, mit tesz a kormány, hogy megvédje a gyermekeket az online erőszaktól. Magyarországon minden harmadik gyermeket érinthet az online zaklatás és az internet számos más veszélye - jelezte, felhívva a figyelmet, hogy felmérések szerint az internetező gyermekek 15 százaléka kapott már szexuális ajánlatot a világhálón. Szorgalmazta, hogy a pedagógusképzésnek legyen része a tanárok felkészítése a problémára.

Semjén Zsolt kérjen bocsánatot, amiért kitüntetésre javasolta Bayer Zsoltot!

Harangozó Tamás bocsánatkérésre szólította fel Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli minisztert, a KDNP elnökét, amiért az ő jelölése nyomán terjesztette fel a miniszterelnök Bayer Zsolt publicistát a magyar érdemrend lovagkereszt kitüntetésre. Szerinte a magyar közvélemény erre részletesebb magyarázatot várt volna, tekintettel Bayer Zsolt társadalmat megosztó, a keresztény szellemiséget és erkölccsel szemben álló nyilatkozatainak sokaságára.

Harangozó Tamás viszonválaszában emelt hangon jelentette ki, hogy egyetlen "gyűlölködő, antiszemita, cigányellenes vagy éppen a katolikus pápát ócsároló" embert sem lehet a nemzet nevében közös kitüntetésre terjeszteni, "akkor sem, ha a maga haverja". Szerinte bocsánatkérés nélkül Semjén Zsolt az ország és a kereszténydemokrácia szégyene.

Nem működik az egészségügy

Tukacs István felszólalásában példákat sorolt az egészségügy anomáliáira és bírálta, hogy a közelmúltban két egészségügyi intézmény területén is holttestet találtak. A tárca vizsgálatát és a felelősök megnevezését követelte, szóvá téve, hogy a budapesti intézmény magát vizsgálja. Az egészségügyi intézményhálózat láthatóan nem működik, a tárca pedig eltolja a problémát - értékelt az ellenzéki politikus.

Tegyenek a Tamási kistérség egészségügyi ellátásáért!

Heringes Anita szóvá tette, hogy a Tolna megyei Pincehelyen több egészségügyi szolgáltatás megszűnt, és most Tamásiban sem lesz reumatológia, ami megnehezíti a kistérségben élők életét a közlekedési nehézségek miatt.

Mi lesz a közétkeztetéssel?

Bangóné Borbély Ildikó arról érdeklődött, hogy az iskolák állami fenntartásba vétele után mi lesz a közétkeztetéssel és azokkal a konyhákkal, amelyek más intézmények - például önkormányzati bölcsődék - számára is főznek. Szerinte veszélyben van a terület, és kérdéses, hogy ki fizeti meg a költségeket.

Tarthatatlan a közműszolgáltatás területén dolgozók helyzete és az évek óta elmaradt bérfejlesztés

A földművelésügyi minisztériumra bízta Orbán a honvédséget?