mszp.hu | papírgyűjtés közlemény
2014. augusztus 28. 08:21

Biztosítsák az iskolai papírgyűjtés jogszabályi hátterét még az önkormányzati választás előtt!

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy még az önkormányzati választás előtt léptesse életbe a hulladéktörvény tervezett módosítását, amely továbbra is lehetővé tenné az évtizedek óta működő iskolai papírgyűjtés megmaradását! A papírgyűjtés ugyanis nem csupán az államosítás után forráshiánnyal küzdő iskolák nélkülözhetetlen bevételi forrása, illetve a diákok hozzájárulása az iskolai kirándulásokhoz, hanem a felnövő generációk környezettudatos szemléletformálásának egyik elengedhetetlen eszköze is.
Heringes Anita

Miután az MSZP június végén módosító javaslatot nyújtott be a tavasszal elfogadott hulladéktörvényhez, ma már a kormány is látja, hogy hiba volt szétverni a szemétszállítás rendszerét, és veszélybe sodorni az iskolai papírgyűjtést. Az MSZP küzdelme eredményes volt, hiszen végre a Fidesz-kabinet is elismeri, hogy "az iskolai papírgyűjtésnek pótolhatatlan jelentősége van a szemléletformálásban" és ígéri: "mindent megtesz annak érdekében, hogy megnyugtatóan rendezze a helyzetet".

Reméljük a hulladéktörvény tervezett módosításának ígérete nem csupán kampányfogás – ezért tartjuk szükségesnek elfogadását még az őszi választás előtt. Amennyiben a feladat ennyi idő alatt meghaladná kormány képességeit, a papírgyűjtés fenntartásához szükséges jogszabály előkészítése során bátran használhatja az MSZP javaslatát: http://www.parlament.hu/irom40/00403/00403.pdf

Heringes Anita,
országgyűlési képviselő