2012. március 20. 20:47

Boldog születésnapot, Avar István!

Ma ünnepli 81. születésnapját a magyar színjátszás egyik legkiválóbb képviselője, Avar István.  Több mint öt évtizedes, sikerekben és elismerésekben egyaránt gazdag pályafutása alatt a világirodalom és a magyar drámairodalom szinte valamennyi nagy és fontos szerepét eljátszotta. Az elmúlt évtizedek során generációk sorával ismertette és szerettette meg a színház, az irodalom világát.  A rendszerváltozást megelőző években pártonkívüli parlamenti képviselőként a társadalmi igazságosság megvalósulásáért, a hazai kulturális élet és a színházi szakma méltó megbecsüléséért küzdött.

Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Kiváló és Érdemes Művészként, a Nemzet Színészeként minden alakításával a közügyeket képviselte és szolgálta. Tudásával, teljesítményével és páratlan stílusával tisztességet adott a szakmának és útmutatót a jövő nemzedékének. Munkássága bizonyítja, hogy nemcsak mint színész, hanem mint közéleti személyiség is sokat tett a magyar kultúra és a közélet hitelességéért.

Isten éltesse Őt sokáig, további sok sikert és jó egészséget kívánok valamennyi honfitársam nevében!

Mesterházy Attila