Belföld | közlemény reagálás
2013. október 01. 18:04

Bort iszik, de vizet prédikál – reagálás Rétvári Bence nyilatkozatára

Kérdés, hogy Rétvári Bence és a mérhetetlenül alacsony népszerűségű KDNP a „nagytestvér” bajai botránya miatti frusztrációja okán beszél össze-vissza, vagy azért, mert őket a Fidesz kihagyta az évszázad választási csalásából.

Megértjük persze, hogy a kereszténydemokraták különösen félnek a bajai választás megismétlésétől, hiszen egy baloldali győzelem világossá tenné, hogy jövőre még annyi keresnivalójuk sem lesz a magyar politika térképén, mint Kalkuttai Teréz anya szellemiségének a Fidesz-székházban.

De bármivel is akarják feledtetni Papcsák Ferenc kerületét érintő 100 milliós korrupciós ügyet, a bajai választási csalást, vagy éppen szombathelyi alpolgármester drogbotrányát, a magyar emberek nem felejtik sem ezeket, sem a Fidesz-KDNP-kormány többi bűnét.

Nem felejtik el a trafikmutyit, az állami földlenyúlást, nyugdíjvagyon elrablását, a közpénzek közgépesítését. Egyebek között pedig azt kérdeznénk Rétvári Bencétől, hogy a keresztényi szeretet jegyében hogy volt képes megszavazni és kormánytagként támogatni a betegek jogainak csorbítását, a rokkantak megalázását, a beteg gyerekek támogatásának drasztikus csökkentését, a hajléktalanok bűnözőnek bélyegzését?

Rétvári Bence és a KDNP is csak bort iszik, de vizet prédikál.

Török Zsolt,
szóvivő