ATV/mszp.hu | Belföld | választás
2017. január 05. 16:22

Botka: minden párt gondolja át, hogy valóban a győzelemben hisz-e

Egy nagyon határozott forgatókönyvet és programot tettem le az asztalra. Az elmúlt hónapokban találkoztam a demokratikus pártok vezetőivel, tehát senkit sem ért meglepetésként, hogy mit gondolok – nyilatkozta Botka László, Szeged polgármestere az atv.hu-nak. Kifejtette: a legnagyobb probléma az, hogy ha most összeadjuk valamennyi demokratikus, kormányváltást akaró párt támogatóinak a számát, akkor is kiderül, hogy egymillió választó hiányzik a győzelemhez.

Beszélt arról is, hogy szerinte teljesen világos, hogy ha tovább folytatódik az a politika, hogy hónapokon keresztül megy a vita, hogy ki, kivel, hogyan akar összefogni, és ki kivel nem, akkor egészen biztosan nem lehet a választói közösséget bővíteni, és ez egészen biztos, hogy nem a győzelem forgatókönyve.

Botka László kifejtette, hogy kijelentéseit azért tette, hogy minden párt gondolja át, valóban a győzelemben hisz-e. Azt javasolta, hogy próbáljanak olyan döntést hozni, ami arról szól, hogy mind országosan, mind pedig a 106 választókörzetben győzelemre esélyes egy demokratikus jelöltet tudjunk állítani 2018-ban.