Botrányos megyei közgyűlés

Nem sikerült ma megtartani a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlést a fideszes közgyűlési elnök jogsértése miatt. Popovics György nem tartotta be a Szervezeti és Működési Szabályzatot (SZMSZ), ezért hiába foglalták el a helyüket a megyei képviselők, nem tudták megtárgyalni a napirendi pontokat.

Az MSZP-frakció a napirend összeállításánál jelezte: az SZMSZ szerint a közgyűlés előtt 5 nappal kell elküldeni a meghívót. Márpedig február 21-e helyett 24-én, vagyis késve kapták meg a meghívót. A megyei főjegyző szerint technikai problémák miatt hívták össze késve a közgyűlést, de ettől még megtárgyalhatják a napirendet.

Csakhogy az SZMSZ nem azért van, hogy ne tartsák be. Popovics György fideszes elnök pedig szünetet rendelt el, majd bezárta a közgyűlést. Botrányos, hogy a kormánypárti képviselők már arra sem veszik a fáradságot, hogy a munkájukat végezzék.

Winkfein Csaba,
a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés tagja