2012. május 03. 16:23

Brutális megszorítás - az önkormányzatoknál is

Az MSZP ellenzi az önkormányzati szektort hátrányosan érintő újabb költségvetési megszorításokat, amelyek veszélyeztetik a helyi közszolgáltatásokat, végső soron a települések lakóit.

A kormány az önkormányzatok törvényi ellehetetlenítése után most brutális megszorításokkal sanyargatja a településeken élő embereket. Csak a tényszerűség kedvéért: az önkormányzatokra már az idén is 40 milliárd forinttal kevesebb jut, mint tavaly. Ezért is elfogadhatatlan a kormány újabb zárolási szándéka, amellyel további nyolcmilliárd forintot venne el a településektől!

Zárójelben: az újabb megszorításról sem az egyre nehezebb körülmények között élő emberek, sem az önkormányzatok vezetői nem kaptak tájékoztatást. Utóbbiak lényegében lehetetlen helyzetbe kerültek, hiszen alig pár hónapja fogadták el a költségvetésüket.

Az elvonás fele a szociális ellátásokat érinti, ezzel a kisebb településeken gyakorlatilag ellehetetlenül ezen szolgáltatások biztosítása, nem kapnak majd segélyt az emberek, nem lesz étkezési segély, nem lesz miből  működtetni a szociális otthonokat.

Az önkormányzatok nem bírnak el több megszorítást!

Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy hagyja abba az önkormányzatok sanyargatását, egyben felszólítjuk a kormánypárti képviselőket, polgármestereket, hogy lépjenek fel településük érdekében a kormány ámokfutó, megszorító politikájával szemben!

Varga Zoltán,
az MSZP Önkormányzati kabinetvezetője,