mszp.hu | Belföld | közlemény összefogás Budapest
2014. május 28. 14:54

Budapestért!

Az európai parlamenti választás tanulságai világosak: Budapesten három, közel azonos támogatottságú párt képviseli a baloldali szavazók többségét. Immár biztos, hogy a fővárosi MSZP-nek a Budapesten meghatározó erőkkel, így a Demokratikus Koalícióval, az Együtt-PM pártszövetséggel és a Magyar Liberális Párttal, valamint a fővárosban meghatározó politikai és civil szervezetekkel megállapodásra kell jutnia, hogy ősszel leválthassuk Tarlós Istvánt és a Fideszt. Ez nem pusztán közös felelősségünk, hanem a kötelességünk is!

Megértettük a választók üzenetét: az MSZP nem határozhatja meg egyedül, hogy ki legyen Tarlós István kihívója. Közösen kell döntenünk! Ezért haladéktalanul kezdeményezzük, hogy a pártok üljenek asztalhoz, közösen határozzuk meg az együttműködésünk elveit, és azt, hogy a budapestiekkel együtt kiket látunk legalkalmasabbnak arra, hogy a fővárosban és kerületeiben a fideszes jelöltekkel szemben a budapesti szavazók többségének támogatását elnyerjék.

Látható, hogy a főváros továbbra sem tart Orbán Viktorral. Ez óriási felelősséget ró a közös elvek mentén együttműködni kívánó pártokra! A Fidesz legyőzhető Budapesten: tavasszal a baloldal jobban szerepelt a fővárosban, mint a Fidesz, az együttes eredményünk most is megközelítette a kormánypárti támogatottságot. Most a lehető legszélesebb és legerősebb együttműködést kell megteremtenünk Budapest érdekében. Őszig úgy kell dolgoznunk, hogy az esélyből valóság legyen, és győzni tudjunk a fővárosban!

Budapestet a mostani városvezetés magára hagyta. Tarlós István és a kerületi komisszárok nem a budapestiek, hanem a Fidesz érdekeit szolgálják. Azért kell dolgoznunk, hogy Budapest ismét olyan legyen, amilyennek szeretjük: odafigyelő, tiszta és biztonságos. Ahol nem lehet beépíteni a Városligetet, nem kaphat színházat a szélsőjobb, és amelyet nem pártkatonák gyülekezete, hanem egy szakértő csapat vezet. Ez az a cél, amelyért érdemes összefogni, amelyért össze kell fogni.

Vissza kell venni a főváros vezetését a Fidesztől, ez ma a demokratikus pártok és szervezetek, valamint a változást akaró budapesti polgárok közös, mindennél fontosabb célja, kötelessége és feladata.

Az MSZP Budapest tárgyalódelegációja

Horváth Csaba, a tárgyalódelegáció vezetője